Loto

Data publicatiei: 30.12.2022
Data actualizării: 23.02.2024

Cine nu a jucat măcar o dată în viață la loterie? Cred că toți ne-am încercat cel puțin odată norocul la loto, indiferent că vorbim despre una clasică sau una online. Loteriile sunt de zeci de ani de zile o modalitate populară pentru oamenii de pe tot mapamondul prin care să-și încerce norocul să câștige sume de bani care să le schimbe viața. Odată cu apariția platformelor de loterie online, jucătorii au acum acces la mai multe tipuri de loterii, iar aici vorbim inclusiv despre Loto Polonia sau Loto Italia. În acest articol, vom vorbi despre cele mai populare loterii din lume, dar vom face și un top al celor mai mari câștiguri la Loteria România. 

Bonus de bun venit până la 6.000 ron
+ 270 rotiri gratuite

Loto România. Este aceasta o loterie online?

În ultimii ani, tot mai mulți oameni folosesc platformele online pentru a plasa pariuri sau pentru a juca la loto. Din păcate pentru mulți, la Loto România încă nu se poate juca online. Loteria România încă nu pune la dispoziţia clienţilor o platformă online pe care se poate juca. 

Ca să joci la Loteria România, indiferent că vrei la Loto 6/49, la 5/40 sau la Joker, trebuie să mergi într-o agenţie fizică pentru a-ţi alege numerele norocoase. Din fericire, exsite agenţii loto la tot pasul pe străzi, aşa că nu e chiar complicat să pui un bilet la loto. Trebuie doar să fi împlinit vârsta legală pentru a juca jocuri de noroc, aceasta fiind de 18 ani. Pe site-ul Loteriei Române ai însă la dispoziţia varianta de a simula un bilet care îţi va arăta dacă, la extragerile din trecut, numerele tale ar fi ieşit. Loteria Română promite de ani buni că se va moderniza şi va pune la dispoziţia clienţilor şi o platformă pentru a juca online, dar, deocamdată nu s-a întâmplat acest lucru. Sperăm însă că pe viitor, să putem pune un bilet la loto şi online, aşa cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate. Totuşi, dacă vrei să joci online la loto, există posibilitatea să o faci. Casele de pariuri îţi pun la dispoziţie o mulţime de loterii internaţionale, multe cu extrageri zilnice sau chiar mai dese. Îţi vom spune în acest articol care sunt cele mai populare loterii internaţionale, la care românii aleg să joace zilnic.

Cum să joci loto online

Dacă nu ai mai jucat până acum la loto online, te vom ghida pas cu pas în acest proces, care nu este deloc greu. Milioane de oameni îşi încearcă zilnic norocul online la loteriile internaţionale, care oferă extrageri zilnice sau chiar din oră în oră. E distractiv să joci la loto, atât timp cât o faci în mod responsabil şi fără să îţi depăşeşti bugetul pe care l-ai alocat acestei distracţii. Ca să nu mai spunem că poate fi şi profitabil să joci la loto. Dar iată ce trebuie să paşi pentru a putea juca online la loteriile internaţionale. Urmează paşii de mai jos, iar în scurt timp îţi vei putea alege numerele norocoase la una dintre loteriile internaţionale.

 1. Alege o platformă de încredere şi licenţiată. Primul pas pentru online la loto este să alegi o casă de pariuri de încredere şi care să aibă licenţă de funcţionare în România. Caută site-uri care au o bună reputație și care oferă o varietate de jocuri de loterie din care să poţi alege..
 2. Fă-ţi un cont. După ce ai ales un site, va trebui să îţi creezi un cont de jucător, pentru care va fi nevoie să furnizezi câteva informaţii personale, precum numele, adresa şi adresa de email. De asemenea, va trebui să îţi verifici identitatea prin furnizarea unor documente pe care ţi le va cere casa de pariuri. Prin acest proces, casa de pariuri se asigură că ai vârsta legală pentru a juca jocuri de noroc şi că îţi vei putea retrage eventualele câştiguri. 
 3. Trebuie să efectuezi o depunere şi apoi să mergi la secţiunea Loto şi să alegi tipul de loterie pe care vrei să îl joci. Printre cele mai populare loterii în rândul românilor se află Loto Polonia, Loto Grecia sau Loto Italia, dar despre acestea vom detalia puţin mai târziu.
 4. Alege numerele. După ce ai selectat loteria, îţi poţi alege propriile numere sau poţi folosi generatorul de numere, dacă nu ai inspiraţie. De asemenea, poţi alege la câte extrageri să participi.
 5. După ce ai ales numere, tot ce mai trebuie să faci este să aştepţi extragerea ca să vezi dacă ai câştigat. Verificarea numerelor extrase o poţi face tot pe platforma casei de pariuri pe care ai ales-o.
Bonus de bun venit 1000€ +125 rotiri gratuite
pentru jucătorii noi

Cele mai populare loterii online

Jucătorii români sunt mari fani ai loteriilor online, tocmai de aceea, nu există nicio casă de pariuri care se respectă care să nu aibă în portofoliul şi secţiunea de Loto. În fiecare zi, tot mai mulţi oameni îşi încearcă norocul la loteriile online, aşa că hai să vedem care sunt cele mai populare şi cum funcţionează fiecare.

Loto Polonia

Aceasta este una dintre cele mai apreciate loterii online de către jucătorii români. Toate cazinourile mari au în portofoliu Loto Polonia Multi.

Există două extrageri la Multi Loto Polonia: Polonia Multi 1 şi Multi 2. Prima are loc la ora 15:00, iar a doua la ora 22:50. Aceste extrageri sunt zilnice. La fiecare extragere sunt extrase 20 de numere din cele 80 ale jocului.

Grecia Kino

O altă loterie preferată de jucătorii români. Loto Grecia Kino 20/80 funcţionează pe modelul de Multi Polonia. Şi aici, la fiecare extragere se extrag 20 de numere din cele 80, dar, la Grecia Kino, extragerile sunt mult mai dese. Acestea au loc din 5 în 5 minute, între orele 09:00 şi 22:00, iar acest lucru a propulsat această loterie în topul preferinţelor românilor. Cotele la cazinourile online încep de la 3.90 pentru un număr şi ajung până la 125.000 pentru 8 numere.

Keno Polonia 20/70

Acest joc este unul dintre cele mai populare din Polonia, Extragerile au loc la interval de 4 minute, începând cu 07:30 dimineaţa, până la 15:30. Cotele încep de la 3.4 pentru un număr. După cum îi spune numele, la această loterie se extrag 20 de numere din cele 70 ale jocului.

Italia Keno

Italia Keno 10 eLotto este o loterie italiană de tipul 20/90, unde la fiecare extragere sunt alese 20 de numere din totalul de 90. Ea nu trebuie confundată cu Loto Italia 6/90. La Italia Keno, extragerile au loc din 5 în 5 minute, aşa că nu ne mirăm că este în topul celor mai iubite loterii de către jucătorii români. Şi cotele sunt atrăgătoare, iar ele pornesc de la 4.33 pentru un număr.

Italia Win for Life

Este o loterie cu șanse ceva mai mari de câștig. Aici se extrag 10 numere din totalul de 20, iar cotele sunt mai micuțe. Extragerile au loc în fiecare zi, din oră în oră, în intervalul 08:00 – 23:00. Cotele pornesc de la 1.95 pentru un număr şi ajung la 2000 pentru 8 numere ghicite. 

Slovacia Keno

Aceasta este o loterie de tipul 20/80. Se extrag 20 de numere din totalul de 80, iar extragerile au loc din 5 în 5 minute, pe tot parcursul zilei.

500 RON + 22 rotiri gratuite

Cum să alegi numerele la loto online

Alegerea numerelor pentru loteria online poate fi o provocare interesantă, dar dificilă. Nu există o metodă infailibilă pentru a alege numerele câștigătoare, dar există câteva strategii care te pot ajuta să îți crești șansele de câștig. Iată câteva sfaturi despre cum îți poți alege numerele pentru loteria online:

1. Alege un amestec de numere pare și impare: O combinație de numere pare și impare îţi poate oferi o șansă mai mare de câștig. Cele mai multe jocuri de loterie au numere care variază de la 1 la 80, așa că un amestec bun ar fi să alegi trei numere pare și două numere impare sau invers.

 1. Foloseşte numere calde și reci: Unele jocuri de loterie o listă de numere fierbinți și reci. Numerele fierbinţi sunt cele care au fost extrase cel mai des, iar cele reci sunt cele care au fost extrase mai puțin frecvent în trecut. Aceste informaţii te pot ajuta în alegerea numerelor, dar reţine că rezultatele din trecut nu garantează rezultatele viitoare.

3.Alege numere importante pentru tine. Unii jucători aleg numerele cu o anumită semnificație în viața lor. Poate fi data de naștere a ta sau a celor dragi sau pur și simplu niște alte date cu o anumită semnificație pentru tine.

 1. Evită combinațiile de numere comune: Mulți jucători au tendința de a alege numere care urmează un tipar, cum ar fi toate numerele pare sau toate numerele impare, sau numerele dintr-o secvență. 
 2. Folosește generatoare de numere: Unele site-uri de loterie online au un generator de numere aleatorii care poate selecta numerele pentru tine. Această metodă se bazează pur și simplu pe șansă, dar elimină stresul de a fi nevoit să îţi alegi singur numerele.

Cum să câștigi jucând loto online

Dacă am avea strategia care să garanteze câștigul la loto, probabil acum am fi pe plaja exotică, sub palmieri, dar hai totuși să ne trezim la realitate. Nu există o modalitate prin care să fii sigur că vei câștiga la loto. Totul ține de noroc și de inspirația ta atunci când alegi numerele.

Există însă niște pași pe care îi poți urma și care te pot ajuta să îți crești șansele de câștig, însă vei avea nevoie și de noroc.

Primul pas pentru a câștiga la loteriile online este să alegeți o platformă de încredere. Este important să îți faci cercetările și să alegi un site care este licențiat și reglementat. Acest lucru te asigură că site-ul este legitim și că îți vor fi plătite câștigurile.

Următorul pas este să alegi jocul de loterie potrivit pentru tine. Există multe tipuri diferite de jocuri de loterie disponibile online, fiecare cu propriile șanse de câștig. Unele jocuri oferă şanse mai mari, în timp ce altele oferă șanse mai mici. Un alt factor important de care trebuie să ții cont atunci când joci la loterii online este să îți gestionați bugetul cum trebuie. Stabilește unul de la început și respectă-l. Nu cheltui niciodată mai mult decât îți poți permite să pierzi.
În concluzie, pentru a câștiga la loteriile online este nevoie de o combinație de noroc și strategie. Alegerea unui site web de renume, selectarea jocului de loterie potrivit și gestionarea bună a bugetului sunt toți factori importanți de luat în considerare atunci când joci la loteriile online. 

Cele mai mari câştiguri la loto din România

Cu siguranţă, cele mai mari câştiguri la loto din România au fost la loteria naţională, mai exact la 6/49. Hai să vedem ce sume au încasat norocoşii celor mai mari câştiguri la 6/49.

 1. 11 milioane de euro. A fost cel mai mare câştig din istoria loto 6/49. Premiul a fost câştigat de un bărbat din Galaţi în anul 2011.
 2. 2.3 milioane de euro. A fost câştigat în anul 2017 de un bărbat din Bârlad
 3. 1.72 milioane de euro. Câştigat în 2021 de un bărbat din Bucureşti 
 4. 1.44 milioane de euro. A fost câştigat în 2017, în Constanţa